maanantai 3. syyskuuta 2012

Lastenhoitoa

Kokeilin uraa lastenhoitajana, minulla oli elokuussa yhdellä viikolla kolme päivää hoidossa erään ystäväni tytär, joka on Arvoa kolme viikkoa nuorempi.
Kahden 1-vuotiaan kanssa luulisi äkkiseltään menoa riittävän, mutta onneksi nämä molemmat ovat melko rauhallisia tapauksia.
Eniten jännitin etukäteen miten ruokailut ja päiväunille käyminen onnistuu.

Ruokailut menivät todella hyvin, kun olin tehnyt ruuat aina edellisenä iltana valmiiksi, ja molemmilla oli omat syöttötuolit. Itse istuin keskellä ja syötin vuorotellen kumpaakin. Tosin molemmat osaavat jo jonkin verran syödä itsekin.

Päiväunillekin sain lapset nukahtamaan lähes saman aikaisesti, ja unet kestivät yhtenä päivänä jopa 3,5 tuntia! Varmasti aktiivinen ja erilainen päiväohjelma, sekä toisen lapsen seura väsytti lapset sopivasti.

Yhtenä päivänä meillä oli musiikkiteema, jolloin kuuntelimme paljon musiikkia ja soitimme itse:



Kelit suosivat meitä hoitoviikolla, joten aamuisin menimme aina noin tunniksi taloyhtiön leikkipaikalle ja iltapäivisin olimme meidän terassilla.

Päivät olivat intensiivisiä ja kyllä väsytti hoitopäivien jälkeen, näin äkkiseltään kun ei ole tottunut kahden lapsen hoitamiseen. Kiva oli kyllä huomata, että kahdenkin kanssa pärjäsi noin hyvin!

Se viikko menikin pitkälti kotosalla, kun ei ollut tuplarattaita, joilla olisi päässyt kätevästi liikkeelle. Tosin ei varmasti muutenkaan olisi kovin pitkällä lähdetty käymään.
Seuraavalla viikolla Arvolla olikin kuumetta, joten kotoa ei silloinkaan juuri poistuttu. Nyt sitten olen itse flunssassa.

Onneksi viime alkuviikosta päästiin muskariin ja perhekerhoon, joissa käynnistyi syyskausi.
Keskiviikko-iltana käytiin kummipoikani epävirallisilla 1/2-v. juhlissa. Torstaina oltiin seurakunnan kerhossa ja perjantaina käytiin erään mammakaverini luona, heillä on viisi päivää Arvoa nuorempi poika. Kiitettävästi pääsimme siis liikkeelle viime viikolla.
Tuntuu, että Arvo tarvitseekin lähes joka päivä jonkun ohjelman, vaikka lyhyenkin, ettei aika käy pitkäksi täällä pelkästään äidin kanssa. Unikin tulee paremmin, kun on ollut aktiviteettia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti